Новини Светът

Принц Хари: Уилям и Кейт ме убедиха да сложи нацистка униформа

  06.01.2023 13:57  
Принц Хари: Уилям и Кейт ме убедиха да сложи нацистка униформа

Книгата показва горчивината и обтегнатите отношения в кралското семейство. Хари пише за това, как заедно с принц Уилям са увещавали баща си да не се жени за Камила. В един от откъсите той описва как Уилям и Кейт са го убедили да сложи нацистка униформа за едно парти с костюми.

В книгата има също така разкази за приемането на наркотици от Хари и опита му като пилот на армейски хеликоптер в конфликта в Афганистан. Към момента от двореца Кенсингтън и Бъкингамския дворец заявиха, че няма да коментират събитията, описани в мемоарите на Хари. От тях обаче става ясно, че по-малкият брат на бъдещият крал е силно разочарован, огорчен и дори обиден.

Коронацията е само след няколко месеца и светските хроникьори вече се питат дали след излизането на книгата Хари ще пристъва на церемонията или не.

Призовават баща си да не се жени за Камила

Двамата братя са се притеснявали, че камила ще бъде „тяхната зла мащеха“ и затова са увещавали баща си да не се жени за нея. Хари твърди, че той и брат му са имали отделни срещи с Камила, преди тя официално да се присъедини към семейството. Няма подробности кога точно се е състояла срещата, както и на колко години е бил Хари по това време.

Снимка: Reuters

Въпреки първоначалното недоверие обаче, на по-късен етап двамата братя са били готови да ѝ простят от сърце, стига тя да успее да направи крал Чарлз III щастлив. Накрая са успели да я приемат и да проявят нежното уважения към кралицата консорт.

„Срещата“ на Хари с мъртвата принцеса Даяна

Хари описва как тъгата от смъртта на майка му Даяна, принцесата на Уелс, го накарала да потърси помощ от жена, която твърдяла, че разполага с магически сили. „Майка ти казва, че живееш живота, който тя не би могла да живее. Тя искаше този живот за теб“, казала му жената.

Снимка: EPA

Принцеса Даяна загина в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г., когато Хари беше едва на 12 години. Разказът на Хари за „срещата“ с покойната си майка е кратък. Няма и подробности къде и кога е била срещата с жената с магически сили.

Уилям и Катрин го „обличат“ в нацистки костюм

В мемоарите си също така Хари твърди, че Уилям и Кейт са го убедили да сложи нацистка униформа за парти с костюми през 2005 г. Той обсъдил костюмите за събитието с двамата и ги помолил да дадат своето мнение. Избирал между пилотска униформа и нацистко облекло. „Обадих се на Уил и Кейт и ги попитах какво мислят“, разказва Хари. Те категорично му казали: „Нацистката униформа“ и той я наел за събитието.

Снимка: Getty Images

„Уили и Кейт се смееха с глас. Беше още по-лошо от костюма на леопард на Уили. Много по-нелепо“, спомня си Хари. Тогава той е едва на 20 години, а медиите буквално го разкъсаха заради този костюм – снимката му беше на всички първи страници. Това силно травмира и огорчава младия мъж.

Употребява кокаин за пръв път на 17 години

Хари казва, че му е било предложено да шмръкне линия кокаин в нечия къща. Тогава е бил едва на 17 години. Признава, че е приемал наркотика в още няколко пъти, въпреки че не му е било приятно.

Снимка: Reuters

„Не беше много забавно и не ме накара да се почувствам особено щастлив, както вероятно съм изглеждал в очите на всички останали, но ме накара да се почувствам различен и това беше основната ми цел“, пише още Хари в мемоарите си. Тогава бил готов да опита всичко, което „би променило предварително установения ред“.