Бизнес

Германците проявяват интерес към обиколки на България с кемпери

  18.01.2023 16:14  
Германците проявяват интерес към обиколки на България с кемпери

Германците проявяват огромен интерес към обиколките на България с кемпери и към къмпинг туризма. Това обяви пред TravelNews Николай Филипов, управляващ партньор в Camperisimo, която компания участва на българския щанд на изложението CMT в Щутгарт (Германия), което се провежда в периода 14 - 22.1.2023 г. Туристите от Германия търсят места за паркиране на кемперите и къмпингите в страната. Запитвания идват още от италианци, белгийци и нидерланди.

„България е непозната кемпер дестинация за тях и я презентираме за първи път с участието си на щанда на страната ни. Търсим партньорства да предложим нов вид туризъм у нас и да го популяризираме сред западните туристи“, подчерта Филипов. Според него става въпрос за високоплатежоспособни клиенти, които харчат много средства, като пътуват със собствените си кемпери или наемат такива в съответната държава. Camperisimo ще поема туристите от летищата и ще им предлага програма с обиколки на България. Те могат да наемат от нейните кемпери, като компанията разполага с офиси в София, Варна, Бургас и Букурещ.

Най-много запитвания идват за Белоградчишките скали, като ще предлагаме в района паркинги за кемпери, каза Николай Филипов. „Очевидно има голям отзвук и навън с поста на Илон Мъск за Белоградчишките скали и крепост. Хората идват на щанда на България, на който има фотоси от тях и питат какво е това и къде се намира“, обясни той. Отделно Camperisimo представят още къмпинг Велинград и къмпинг „Кайт Градина“. Филипов коментира, че за голямо съжаление по Българското Черноморие все още няма места за паркинги и къмпинги за кемпери. „Затова ние ще работим в посока тяхното изграждане и привличането на нов сегмент туристи у нас“, допълни той.

Camperisimo има налични и дава под наем над 40 кемпера, като са обслужили над 500 клиента. Компанията продава и този тип превозни средства и вече е реализирала над 100 на пазара. Кемперите предоставят възможност да пътува цялото семейство с интериорен вариант и технически параметри на „къща на колела“. Под наем могат да бъдат взети нови модели на водещи европейски марки LAIKA, Weinsberg, Ahorn, Rimor, Mclouis, Elliot, PLA и редовно подлежат на стриктна техническа поддръжка.

Мирослав Иванов