Анализи Коментари

Арман Бабикян: Борисов е изключително добър майстор да разбива

  20.01.2023 11:27  
Арман Бабикян: Борисов е изключително добър майстор да разбива

„Шансове за правителство на теория има, но на практика – не. ГЕРБ успя да разбие съставената преди време коалиция. Борисов успява да ги разцепва, за да събере повече мандати“, коментира в „Тази сутрин“ журналистът Нидал Алгафари.

„Отиваме на избори. Вече се започва предизборната кампания“, добави той, но обясни, че голяма част от гласоподавателите няма да идат до урните.

„ДПС, ГЕРБ и БСП би трябвало да намерят начин и общ език. Има точки, около които всички се обединяват. „Да, България“ могат да се причислят към системните партии, но те имат притеснения дали ще прескочат изборите. Ако се коалират с „Продължаваме промяната“, няма да увеличат резултата си, но ще има по-малко сили в парламента“, каза още Нидал Алгафари.
През последните няколко вота призоваваме за обединение на всички политически партии и движения, които искаха промяна в страната. Докато не видя, не вярвам. Какво означава партия на статуквото и какво са системни партии? Целият процес беше срещу статуквото. Евроатлантическата партия ДПС не се възмути от това, което прозвуча от американския конгресмен за Иван Гешев, който срутвал сигурността на НАТО“, посочи Арман Бабикян, политически PR експерт.

„Борисов е изключително добър майстор да разбива. Срещу себе си има аматьори, които не искат да се съберат“, добави той.

„Партиите трудно ще вдигнат резултатите си. Трябва да внимават кой и колко ще свали. Съмнявам се да има по-висок резултат. Той може да се вдигне от широко отворената врата за купуване на гласове на база „хартиената коалиция“. Пачките могат да литнат към небесата и повече хора срещу повече пари да идат към урните“, каза още Арман Бабикян.