Бизнес

Служебният кабинет насочва допълнителни 73 млн. лв. в подкрепа на обществения транспорт

  25.01.2023 10:48  
Служебният кабинет насочва допълнителни 73 млн. лв. в подкрепа на обществения транспорт

Допълнителни 73 милиона лева в подкрепа на услугата обществен транспорт насочва служебното правителство. От първи февруари поевтиняват превозите на пенсионери и ученици. Служебният премиер Гълъб Донев обяви, че намаленията при пътуванията ще важат през цялата година:

"Всички деца на възраст до 10 години ще пътуват безплатно в градския транспорт, а за учениците отстъпката ще се увеличи от 20% на 70%. Намалението на цената на картите за възрастните хора ще е с допълнителни 20%, общо 40% по-ниска цена. Виждаме, че, когато всеки върши работата си, за която е избран или назначен, съвестно и с мисъл за другите, има резултати за хората".

Донев отбеляза, че след като датата за предсрочните избори вече е ясна – 2 април, следващата седмица приключва и мандатът на това служебно правителство. Той коментира поведението на политическите партии и неуспеха им да съставят редовен кабинет:

"Последните месеци се изговориха много думи, редуваха се обвинения и обещания, а хората очакват спешни решения и действия. Ако всеки върши работата си, за която е избран или назначен, съвестно и с мисъл за другите, ще живеем в държава, в която факторът "небрежност" ще е изолиран случай".