Коментари

Делян Добрев: Радев да свика парламента извънредно, за да видим кой иска съдебна реформа

  14.02.2023 16:35  
Делян Добрев: Радев да свика парламента извънредно, за да видим кой иска съдебна реформа

За свикване на извънредно заседание на парламента призова президента Румен Радев бившият депутат от ГЕРБ и бивш министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев. Причината за извънредно заседание на Народното събрание е да се разбере кои политически сили желаят реално да има съдебна реформа. 

На своята стена във Facebook Добрев написа:

"Тъй като всички партии се кълнат във вярност в правосъдната реформа и се обвиняват взаимно за провала й, предлагам Президентът, съобразно своите правомощия, да свика веднага Народното събрание и за една седмица да я изгласуваме". По думите му: „така ще покажем реално кой е за и кой е против и ще спестим маса празни приказки по време на кампанията”.

Изявлението на Добрев е след думите на президента, че депутатите от 48-ото Народно събрание са саботирали правосъдната реформа, европейската ни интеграция и не са приели предложените от служебното правителство закони, “които облекчаваха и отвориха пътя ни към Шенген и еврозоната”. 

Припомняме, депутатите бяха приели на първо четене промени в Закона за съдебната власт и в Наказателно-процесуалния кодекс, с които се създава механизъм за разследване на главния прокурор. Часове не стигнаха, за да бъдат приети промените и на второ четене и да станат реалност.