Новини

Нова коалиция иска да ни вади от ЕС и НАТО

  20.02.2023 15:13  
Нова коалиция иска да ни вади от ЕС и НАТО

Коалиция "Вън от Европейския съюз и НАТО" настоява за независима и суверенна държава, която да не е зависима от никого и в която българите да решават какво да се случва. От коалицията искат правителствата на България да решават бъдещето на държавата, а не да бъдат зависими от други държави.

На пресконференция в БТА от коалицията се определиха като лявоцентристка, патриотична и евроскептична формация. Коалицията се представлява от Георги Манолов и Светозар Съев, в нея се включват още пет малки партии и ще се яви на предсрочните парламентарни избори на 2 април. Коалицията ще направи всичко възможно България да има повече реална демокрация, нормален бизнес, нормално здравеопазване, което не е подчинено на бизнес интерес, нормално образование, нормална култура и нормален спорт.

Коалицията се обявява против ЕС и НАТО с аргумент, че съюзът води целенасочена политика на разруха в Европа. НАТО не е отбранителен съюз - нямаме армия, армията ни е унищожена, нямаме сериозно въоръжение и сме жертва на останалите държави, според обединението.