Коментари

Адвокат Велислав Величков: Защо българските прокорори на Кьовеши напускат?

  22.02.2023 15:24  
Адвокат Велислав Величков: Защо българските прокорори на Кьовеши напускат?

Очевидно прокурорите на европрокуратурата напускат един по един. Започвам да се питам дали се чувстват прокурори на Лаура Кьовеши или на българската прокуратура и на главния прокурор Иван Гешев. В тази процедура всеки е поел ангажимент и е имал собствено желание да се включи. Странно е, че някои година, а други – и по-скоро се отказват от тези постове. От поведението им излиза, че нашата прокуратура се опитва да прати хора в европейската прокуратура, които да останат лоялни изцяло към българската прокуратура.

Това заяви в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS адвокат Велислав Величков от „Правосъдие за всеки”.

В България има над 120 активни разследвания, бе дадена сграда, Европейската прокуратура се случва, каза Величков и веднага даде пример с поведението на излъчените европрокурори.

„Вече се замислям дали част от избраните български европрокурори наистина се влагат в тази работа или по-скоро отбиват номера”, каза адвокатът и се мотивира с липсата на напредък по разследванията.

Велислав Величков припомни, че трябва да има 15 български европрокурори, а в момента имаме осем – т.е. половината състав.