Анализи

Тайна среща на Радев с руските босове на Лукойл крият писмо от ЕК, напрежение в Агенция Митници

  24.02.2023 10:52  
Тайна среща на Радев с руските босове на Лукойл крият писмо от ЕК, напрежение в Агенция Митници

Съмнения за пореден корупционен скандал започват да тресат служебния кабинет след писмо от Европейската комисия.  Според получения официално текст  служебното правителство повече от половин година не спазва умишлено методологията за налагане на санкции към Руската федерация. Конкретно става дума за доставките на горива. За писмото са били уведомени президентът Румен Радев и министър-председателят Гълъб Донев. Отговорност трябва да се носи и от ръководството на Агенция "Митници" в лицето на директора Геренски, както и ресорният зам.-министър на финансите Александър Сираков. Това е една от реалните причини, освен провала с границата, за спирането на България към Шенген и Еврозоната. 

Последните дни е настъпила паника заради европейската намеса, разказват източници на Faktor.bg. Само за вчерашния ден са наказани и преместени тихомълком десетки началници в Централно митническо управление. Над 10 началника на отдели, дирекции и сектори са преместени и командировани из цялата страна - от София в Брегово, Бургас, Генерал Тошево и на други места. 

Това, че не са били изпълнявани препоръките на Европейската комисия, е тежка корупционна схема за десетки милиони. Всички назначени на ръководни постове в митниците са лично посочени от президентството след свалянето на редовния кабинет на Петков.

Супер скандално е, че вчера руското ръководство на „Лукойл“ се е срещало с президента Румен Радев. Нито ред или снимка не излезе от президентството за срещата, въпреки че реално става въпрос за международна среща. Единствено се появи едно изречение в БНТ, че президентът е приел ръководството на „Лукойл“. Нито дума за босовете от Москва, твърдят източници от „Дондуков“2./ faktor.bg