Светът

Нови твърдения: Путин е много зле, здравето му се влошава

  27.02.2023 18:13  
Нови твърдения: Путин е много зле, здравето му се влошава

Руският президент Владимир Путин страда от много здравословни проблеми, включително и рак, а здравето му се влошава все повече. Това става ясно от твърдения в руския Телеграм канал General SVR, пише Daily Express.

В Телеграм канала потребители твърдят, че на 70-годишния руски президент му предстои лечение през март. След вота, проведен през 2021 г., е възможно Путин да управлява още два мандата, което означава, че може да остане на власт до 84-годишна възраст.

През годините здравето на руския президент дава повод за множество спекулации и твърдения, че той има Паркинсон и дори че пътува с лекар заради рак на щитовидната жлеза.

Путин обаче винаги е пазил в тайна здравословното си състояние и семейния си живот. Това обяснява бившият руски депутат Иля Пономарев, който в момента живее в изгнание в Украйна.

Пономарев смята още, че идеята, че Путин ще се оттегли, е абсурдна.

Нейт Сибли, специалист по руска корупция във Вашингтон, също смята, че Путин най-вероятно ще умре или от старост, или от изстрели в гърба.

Сибли казва още, че нещото, за което можем да бъдем по-сигурни, е, че за разлика от много богати руснаци Путин не планира да се пенсионира спокойно в имение на френската Ривиера с любовниците си.

Въпреки че печели само 120 000 паунда годишно и живее в апартамент от 800 квадратни метра, според финансовата му декларация от 2020 г., Путин е един от най-богатите хора в света. Той притежава активи на стойност до 170 милиарда паунда.