Новини Светът

Дрон е паднал на територията на Московска област

  28.02.2023 17:15  
Дрон е паднал на територията на Московска област

 

Безпилотен летателен апарат е паднал на територията на Московска област, съобщи губернаторът Андрей Воробьов. Той добави, че няма данни за жертви и разрушения, а Федералната служба за сигурност разследва инцидента. Дронът е паднал в близост до село Губастово. Вероятно целта е бил обект на гражданската инфраструктура, който не е пострадал, посочи Воробьов. 

Става дума за газова компресорна станция - собственост на “Газпром”. По информация на един от каналите в “Телеграм” дронът е модел UJ–22 Airborn, който се произвежда от украинската компания “Укрджет”. Далечината на полета му е 800 км, а скоростта - до 140 км/ч. 

По-рано от министерството на отбраната съобщиха, че са предотвратили атаки с дронове срещу Краснодарския край и Република Адигея в Южна Русия. 

Безпилотник беше свален в и граничещата с Украйна Брянска област. Друг беше забелязан в района на петролна база на “Роснефт” в град Туапсе на черноморското крайбрежие, където през нощта избухна пожар. Още три дрона паднаха в Белгородска област, като единият от тях влетя в апартамент в жилищен блок.