Бизнес

НАП започва проверка на имоти в Дубай, притежание на български граждани

  22.03.2023 13:06  
НАП започва проверка на имоти в Дубай, притежание на български граждани

Директорът на Националната агенция за приходите (НАП) Борис Михайлов каза на брифинг в Министерски съвет днес, че агенцията започва проверка на имоти в Дубай, притежание на български граждани, предаде БТА. Проверките са по информация, получена от Дубай. Проверката ще обхване всички българи, за които е получена информация. Няма да има чадър над никого, нито над политици, нито над магистрати, каза Михайлов и уточни, че в момента нямат конкретни съмнения за определени лица, но са длъжни да проверят всички.

На брифинга Борис Михайлов посочи още, че НАП и Агенция „Митници“ регистрират рекордна събираемост на приходи през първите три месеца от годината. Михайлов съобщи, че към 17 март тази година спрямо 17 март миналата година агенцията има рекордни резултати в общата приходна част – повишение със 752 милиона лева. Преизпълнението в приходната част на Агенция „Митници“ е около 500 милиона лева, заяви директорът на агенцията Павел Геренски.

Това е изключително изпълнение в приходната част на бюджета, която показва, че държавата администрация работи, каза Геренски. Борис Михайлов коментира, че хората трябва да са спокойни, че държавата ще осигури парите за изплащане на пенсии и за здравеопазване.