Развлечения

Гуна Иванова и Деси Добрева ще извисят глас до природния феномен Божия мост на 20 май

  12.05.2023 08:59  
Гуна Иванова и Деси Добрева ще извисят глас до природния феномен Божия мост на 20 май

Пасхалният концерт "Мост на небесата" на родолюбивата фондация "Нашият дом е България" пренася зрителя в света на чудесата сред феерия от светлина и звук.

Събитието е насрочено за 20 май, а мястото е природния феномен Божия мост, край врачанското село Лиляче. 

Спектакълът е по случай Възкресение Христово, празника на Св. Константин и Елена, на Деня на светите братя Кирил и Методий и на българската азбука.

На третото издание на концерта, в гората пред мистичния природен мост, зрителите ще се насладят на тържествени църковнославянски песнопения, на палитра от красиви фолклорни песни, на шедьоври откласическата музика, на рецитали на текстове от Свещеното Писание и слова на светци, приказно обрисувани от специализирано художествено осветление и 3D мапинг.

През деня на концерта на поляната пред входа на пещерата птисъстващите ще могат да опитат вкусна врачанска кухня, езда, стрелба с лък или издигане с топловъздушен балон. Ще бъдат представени различни занаяти, както и много местни производители на млечни и месни продукти, вино, мед и др.

От 16:00 ч. Прабългарска школа за оцеляване “БАГА-ТУР” ще представят един от своите емблематични спектакли.

Тържественият Пасхален концерт ще започне в 19:00 ч. и ще продължи в ранните вечерни часове, когато причудливият неръкотворен мост ще бъде преобразен под багрите на художественото осветление.

УЧАСТВАТ:

Деси Добрева

Гуна Иванова

Ива и Велислава Костадинови

Ансамбъл “Българе”

Класически ансамбъл „Кварто” и приятели

Женски хор “Нуша” с диригент и солист Нели Андреева

Веселин Калановски

Янко Лозанов

Галя Димитрова

Пламен Пламенов Мирянов

БАГА-ТУР и много други

Част от средствата, събрани от продажбата на билети за събитието, от фондация "Нашият дом е България" ще дарят за изграждане на Параклис “Свети Дух” в района на “Божия мост”.

Цената на билета е съобразена с местоположението на сцената. Местата с най-добра видимост към сцената са от по-високата ценова категория, а по-отдалечените места - в по-ниската. За всички зрители са предвидени места за сядане.

Организаторите препоръчват удобни обувки за лек планински терен, както и топли дрехи, съобразени с по-ниските температури в района.

Билети може да закупите ТУК