Бизнес

Асарел Медет се включи във фестивала Денят на пчелите

  22.05.2023 09:10  
Асарел Медет се включи във фестивала Денят на пчелите

"Асарел - Медет" АД се включи и подкрепи фестивала "Денят на пчелите", който се проведе на 20 май, когато отбелязваме Световния ден на пчелите и по този повод в Южния парк в София за трети път се проведе събитието, организирано от платформата „Истински мед“. По думите на основателя на платформата Сергей Петров програмата на събитието става все по-интересна с всяка година. „Това, което обикновено правим там, е да образоваме хората с различни инициативи. Винаги каним пчелари и се стараем да има живи пчели, защитени със стъкло, за да може хората да им се полюбуват, без да има риск. Продаваме пчелни продукти и можем да разкажем на посетителите за тях“, каза Петров.

Владимир Василев, който е мениджър „Маркетинг и продажби“ в „Истински мед“, се връща назад към първото издание на фестивала, когато са имали една работилница за деца и са видели, че именно там е най-големият интерес по време на събитието. „Най-важното за нас е децата да бъдат увлечени в идеята. Забелязваме, че те имат много по-голяма сензитивност към темата за природата и пчелите“, споделя той. 

На събитието имаше специална викторина за деца, представления с тематика пчели и природа, куклен театър. Фокусът на организаторите беше да привлекат семействата с деца, най-вече на възраст от 3-4 до към 10-12-годишни. Докато децата се забавляват, родителите да могат да се насладят на коктейли с мед, а освен тях ще има също бургери и сладолед с мед. 

„Истински мед“ работи с около 30-32 пчелари в България и десетина в Румъния, където в момента разработва абсолютно същия модел. „Тъй като сме много добри партньори за пчеларите, в повечето случаи те ни намират. Имаме дълъг списък с желаещи да влязат в платформата ни, защото при нас получават не просто много добра цена, но и много добри условия, а още повече – признание“, обяснява Сергей Петров. Освен че историята им бива разказана на уебсайта и социалните мрежи на платформата, пчеларите биват включвани в беседи, телевизионни предавания. „Този аспект е наистина важен, защото, за да решим проблемите на пчелите, едно от най-важните неща е да говорим за тях“, смята създателят на „Истински мед“.