Реакция

Ивайло Вълчев: Ще отидем на разговори ако ни поканят

  25.05.2023 11:55  
Ивайло Вълчев: Ще отидем на разговори ако ни поканят

Дори от изявленията им не можем да си направим съвсем ясна картина дали това, което е проектирано, ще работи и дали въобще ще се случи, коментира пред журналисти заместник-председателят на ПГ на „Има такъв народ“ (ИТН) Ивайло Вълчев относно преговорите за правителство между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ). 

Той посочи, че нямат представа как вървят разговорите, тъй като това, което научават, е единствено от публични изяви. Както разбрахме, това, което не научаваме, е повече от това, което научаваме, коментира Вълчев. Техните разговори, преговори са продължавали без да бъдат уведомявани останалите парламентарни групи, допълни представителят на ИТН.

"Така че в момента какво се случва ние няма как да знаем. Съдим по изявленията, които те дават пред медиите, но дори от тези изявления, казвам го с ирония, не можем да си направим съвсем ясна картина дали това, което е проектирано, ще работи и дали въобще ще се случи", каза Ивайло Вълчев. Те говорят за него като за нещо, което ще се случи, но оставаме с впечатлението, че това се изрича без нужната увереност, допълни той.

Казахме от самото начало, че сме тук, за да работим за това да има работещо правителство, то да бъде експертно, това е нашето виждане, заяви Ивайло Вълчев. На всякакви разговори, на които бъдем поканени, ще отидем, но доколкото виждаме в момента едва ли ще се води разговор за чисто експертно правителство, тъй като това, което видяхме като предложено от ПП-ДБ, и това, което разбираме в момента, че се говори, не прилича на експертно правителство, коментира той.

Вълчев допълни, че ИТН също има своите виждания за евентуалното присъствие или отсъствие на определени фигури от такова едно евентуално правителство.