Коментари

Искрен Арабаджиев: Едноличното управление на Румен Радев трябва да приключи максимално бързо

  01.06.2023 14:53  
Искрен Арабаджиев: Едноличното управление на Румен Радев трябва да приключи максимално бързо

"Комбинация между политически лица и експерти е най-добрата формула, за да може да има ясна отговорност и да се знае за важните за ясните решения, които трябва да се вземат, защото и решенията за еврозоната, и за Шенген ще нарушат определени интереси в държавата, трябва лицата, които вземат съответните позиции, да могат да отстоят тези решения".

Това заяви пред БНР Искрен Арабаджиев, депутат от ПГ на "ПП-ДБ", и подчерта:

"Ако направим правителство, то няма да е по любов, а с взаимно контролиране. Няма да кажем, че си стискаме ръцете и забравяме какво се случва в държавата досега, но е важно да се вземат законодателни решения, които могат да ни извадят от кризата".

Той уточни, че преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС продължават, обсъжда се състав на кабинет, но все още няма официална информация:

"Казус по казус се разглежда всяко министерство и всяко лице и се избира най-добрият, който може да свърши работа на съответната позиция. ... От самото начало сме заявили, че съставът на правителството ще бъде такъв, че да може да свърши работата, за която ще бъде избрано от Народното събрание. Да може да реализира приоритетите, които са важни за България - Шенген, еврозона, съдебна реформа".

Арабаджиев изказа мнение, че Асен Василев е най-добрият вариант за министър на финансите, но отново подчерта, че не знае дали кандидатурата му ще остане валидна в продължаващите преговори.

"След думите на президента Румен Радев съм още по-убеден, че едноличното му управление трябва да приключи максимално бързо", категорично заяви депутатът от ПП-ДБ.