Коментари

Карадайъ след разговори с ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС: Няма да пречим да си съставят кабинет

  02.06.2023 12:49  
Карадайъ след разговори с ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС: Няма да пречим да си съставят кабинет

Совалки в Народното събрание се проведоха между представители на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС с ДПС в търсене на парламентарна подкрепа. 

В стаята на Движението бяха - от страна на ГЕРБ-СДС Мария Габриел, Томислав Дончев, Десислава Атанасова, а от страна на ПП-ДБ - номинираният за премиер Николай Денков, Кирил Петков, Христо Иванов. 

Стана ясно, че причина за разговорите, на които освен лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, присъства и депутатът Делян Пеевски, е тъсене на мнозинство за конституционна реформа.  

От Движението вече подчертаха неколкократно, че няма да подкрепят правителство с участието на ПП, но днес Карадайъ обясни пред журналисти в Народното събрание:  

“Ние заявихме и ще участваме в разговорите и по същество, и в реализацията на конституционната реформа, което изисква парламентарно време. Затова ние няма да пречим да си съставят кабинет”. 

Лидерът на ДПС подчерта, че не се отрича от думите си, че съюзът между първите ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ  е „порочна сватба“, като коментира: 

“Стоя зад тези думи, естествено, и се надявам, че в този кабинет “Рамбовци” няма да има, но ние не участваме в този кабинет и в съставянето на този кабинет. Искам да съм крайно ясен”.