Бизнес

Binance е сертифицирана с ISO за информационна сигурност

  06.06.2023 10:27  
Binance е сертифицирана с ISO за информационна сигурност

Най-голямата световна крипто борса Binance е удостоена с важните сертификации ISO 27001 и ISO 27701 за управление на информационната сигурност и управление на информацията за поверителност в три юрисдикции в Европа и Близкия изток: Франция, Бахрейн и Обединените арабски емирства (ОАЕ). Binance е получила сертификатите ISO 27001 и ISO 27701 за изпълнение на международно признатите стандарти за управление на информационната сигурност и управление на информацията за поверителност. Изграждането на надеждни мерки за сигурност и поверителност винаги е бил важен приоритет за компанията, а тези сертификации са доказателство за последователните ни усилия в тази област. 

A-LIGN, външният одитор – партньор по сигурност, на който се доверяват над 4 000 глобални организации за помощ в намаляването на кибер рискове – присъди двата ISO сертификата на Binance след детайлна и всестранна оценка на областите за сигурност и поверителност в операциите на компанията. 

Информационна сигурност и защита на данните в Binance

Според Джими Су, Главен офицер за сигурност в Binance, управлението на информационната сигурност е критичен аспект за съвременните организации. С получаването на тези международно признати сертификации Binance показва, че е установила ефективни контроли и защити в тези ключови области. Су добави: "Потребителите на нашата платформа могат да бъдат уверени, че техните активи и информация са защитени в съответствие с най-новите глобални стандарти. Разполагаме с екип от изключително опитни специалисти по сигурност, които непрекъснато подобряват, адаптират и иновират, за да осигурят, че Binance остава на челната позиция в гарантирането на сигурността на блокчейн екосистемата." 

Стивън Томпсън, главен офицер за защита на данните в Binance, сподели, че екипът за защита на данните на компанията работи тясно с други екипи – включително отделите по сигурност, правни въпроси, съответствие и операции – за да гарантира, че Binance отговаря на най-строгите глобални изисквания за поверителност. "Радваме се да видим, че усилията на нашите екипи са възнаградени с тези независимо акредитирани сертификации. Това е значима вехта за нас в Binance, докато продължаваме да напредваме в стандартите за сигурност и поверителност в блокчейн пространството", отбеляза той. 

Активно противодействие на рисковете и разширяване на географското покритие

В бъдеще Binance ще подлежи на годишни мониторингови одити, за да гарантира продължаващото съответствие със зададените стандарти в сертификациите ISO 27001 и ISO 27701. Също така има планове за разширяване на сертификациите на други региони и получаване на допълнителни международно признати сертификации за сигурност, поверителност и съответствие с всички стандарти. Подлагането на одити от трети страни на нашите практики по сигурност и съответствие на стандартатите е част от по-широката ни ангажираност към изграждането на доверие и надеждност в блокчейн екосистемата чрез спазване на индустриални стандарти и регулации.

За Binance 

Binance е водещата блокчейн екосистема в света и доставчик на инфраструктура за криповалути, което включва и най-голямата по оборот борса за криптовалути. Спечелила доверието на милиони потребители по целия свят, Binance е отдадена на увеличаването на свободата на парите за потребителите и създаването на си на широко портфолио от крипто продукти и предложения като търгуване и финансиране, крипто образование, анализи на пазара, инвестиции и подкрепа за стартъпи, децентрализирана инфраструктура, благотворителност и подкрепа на добри каузи по целия свят. За повече информация може да посетите https://www.binance.com/bg