Новини Реакция

Борисов потвърди: Правителство на ГЕРБ, БСП и ИТН е било договорено с първия мандат, но пропаднало

  06.06.2023 17:28  
Борисов потвърди: Правителство на ГЕРБ, БСП и ИТН е било договорено с първия мандат, но пропаднало

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че правителство с първия мандат е било договорено с лидера на БСП Корнелия Нинова и че Гроздан Караджов от "Има такъв народ" е щял да бъде министър на транспорта. 

Това Борисов коментира след гласуването на редовния кабинет "Денков-Габриел" в парламента. В кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ подчерта, че многократно е казвал, че най-стабилно би било едно правителство на ГЕРБ и "Продължаваме промяната-Демократична България". 

По думите му, той не е направил реплика на ИТН и БСП в залата, защото не е искал да се кара допълнително с тях, след като "довчера са се наричали партньори".

"Ако г-жа Нинова не се беше дръпнала, щеше да има правителство с първия мандат, а примерно Гроздан Караджов щеше да е министър на транспорта. Бяха договорени дори министрите, да не си отварям повече устата", каза Бойко Борисов.

На 11 май OFFNews публикува материал за договорения от всички парламентарни групи без ПП-ДБ и "Възраждане" кабинет. Тогава Корнелия Нинова отрече информацията.