Коментари

Надежда Йорданова: Подкрепа от ДПС за кабинета не е търсена, Гешев се опитва да влияе на политическия живот

  07.06.2023 10:26  
Надежда Йорданова: Подкрепа от ДПС за кабинета не е търсена, Гешев се опитва да влияе на политическия живот

Основата цел е чрез новото правителство да се осигури време на Народното събрание да рестартира парламентарната република. България се намира в тежка политическа и икономическа криза. Трябва да спрем спрем празното политическо говорене. За настоящия кабинет подкрепа от ДПС не търсена, заяви депутатът от ПП-ДБ Надежда Йорданова по бТВ. 

Готови сме да говорим с всяка политическа сила за конституционна реформа. Когато това правителство успее да прокара конституционната реформа, значи си е свършило една от основните задачи. От БСП и "Има такъв народ" също дадоха знак, че това е важна тема за тях. Затова ще търсим максимална подкрепа, допълни Йорданова. 

Тя се зарече, че Конституцията ще бъде променена с повече от необходимите 160 гласа. Има съгласие за това главният прокурор да бъде с променени правомощия, така че да не може да влияе на прокурорите, обясни бившият правосъден министър. 

Наличието на комисия за имунитета е обичайна практика. За всяко искане НС трябва да подходи отговорно, каза тя във връзка с поисканите имунитети от главния прокурор на Кирил Петков и Бойко Борисов. Настоящият главен прокурор няма нито професионалните, нито нравствените качества да заема поста си. Чрез прессъобщения, пресконференции и подаване на топката напред-назад той се опитва да влияе на политическия живот. Това не трябва да се допуска, каза още Йорданова.

„Това показва колко е важно да се случи конституционната реформа“, подчерта Надежда Йорданова. Според нея проверката на обстоятелства около поискан имунитет няма да отнеме много време.