Новини

Пеевски беше избран за член на Комисията по конституционни въпроси

  07.06.2023 14:16  
Пеевски беше избран за член на Комисията по конституционни въпроси

Със 109 гласа "за", 69 "против" и 8 въздържали се, депутатите одобриха Делян Пеевски за член на Комисията по конституционни въпроси. Освободен ще бъде Гюнер Ахмед. 

Предложението бе подкрепено от 64-ма депутати от ГЕРБ-СДС (един гласува "против"), 34-има от ДПС и 11-има от ИТН. Против се обявиха 16-имата представители на БСП в залата, както и 58 депутати от ПП-ДБ. Осмината въздържали се също са от втората политическа сила. "Възраждане" не участва в гласуването.

След гласуването възникнаха пререкания между депутати на "Възраждане" и ПП-ДБ, които се събраха около парламентарната трибуна. За да успокои обстановката, председателят на НС Росен Желязков обяви 20-минутна почивка. 

Преди гласуването Пеевски се срещна с Кирил Петков за разговор за конституционните промени. След това депутатът от ДПС коментира пред БНР: "Нека да видим, да разговаряме. Нали това беше смисълът, вчера ги подкрепихме само заради това. Нашият проект може да го видите - той бе раздаден на всички преди година и половина. Обсъждаме го в момента, Те също имат проект, който чакаме да ни изпратят. Предложенията няма да бъдат само "наши" или "ваши". От всички проекти ще направим един, който заедно ще внесем".