Новини От мрежата

Съветник на Тагарев вдигна скандал в Пирогов. Искал да изведат дете от шокова зала, за да прегледат неговото

  29.08.2023 18:41  
Съветник на Тагарев вдигна скандал в Пирогов. Искал да изведат дете от шокова зала, за да прегледат неговото

Емин Мустафа, съветник на министър на отбраната Тодор Тагарев, настоял да изведат дете от противошоковата зала на "Пирогов", в тежко състояние, за да прегледат неговото. За скандала в спешната болница разказа във Фейсбук Неда Диманова, медицинска сестра в лечебното заведение:

"Нощес в Пирогов дойде Емин Мустафа с детето си. Държа се арогантно и скандално, като първоначално искаше да извадят от шоковата зала дете в шок, за да влезе неговото, което беше с малка раничка, заплаши с министъра на здравето, като не се съобрази, че той е работил в Пирогов и можем да проверим. Накрая след всичко отново вдигна скандал и в НХА същите заплахи с министъра, за да получи документите, които преди това му бяха дадени от залата. Попитах "господаря" от Рибново така ли си представя упражняването на властта, която му е дадена от нас народа и не се ли представя твърде неприемливо за поста, който твърдеше, че заема. Та, това е!"

Склучаят с Емин Мустафа, който е учредител и член на "Да, България!", предизвика реакция у депутата от "Демократична България" Ивайло Мирчев, който в коментар под поста заяви, че ще провери казуса: "Съжалявам и се извинявам за случилото се. Ще проверя веднага", обяви народният представител.

По-късно от ПП "Движение ДА, България" съобщиха, че е получен "сигнал за инцидент с участието на члена на Националния съвет Мустафа Емин в УМБАЛСМ "Пирогов" на 28 август".

"Да, България" не толерира каквито и да било прояви на арогантно поведение и злоупотреба с властови позиции. Това е абсолютно несъвместимо с човешките норми и етичните правила на организацията. С оглед необходимостта от пълно изясняване на фактите и обстоятелствата около този случай е сезирана е Националната контролна комисия на партията. След изготвянето на доклада ѝ в кратки срокове, ръководните органи ще вземат решение за последващи действия в рамките на партията, заявиха оттам.

В реакция от Министерството на отбраната обявиха, че "по повод на публикациите в медиите, свързани със съветника в политическия кабинет Мустафа Емин, че извършваме проверка на случая, за установяване на истинността. Веднага след това ще бъдат предприети необходимите действия."

С позиция излязоха и от спешната болница:

Болница "Пирогов" е обслужвала и продължава да обслужва всеки преминал прага ѝ пациент по установени, важащи за всички, медицински правила. Всяка форма на агресия е недопустима, пречи на нормалния ритъм на работа и е в ущърб както на пациентите, така и на медицинските екипи. Тъжно е когато публични лица дават лош пример с агресивно отношение и неуважение към медицинското съсловие и структури, се казва в изявление от лечебното заведение.