Новини

Да. България наказа Мустафа Емин

  18.09.2023 18:15  
Да. България наказа Мустафа Емин

Движението "Да, България" наказа Мустафа Емин, бивш съветник на министъра на отбраната Тодор Тагарев, заради случай "Пирогов". Това съобщиха от пресцентъра на Да България.

Националната контролна комисия (НКК) наказа Емин с предупреждение за изключване. Решението е взето след обстоен анализ на случилото се в болница "Пирогов" в края на месец август.

Според НКК има нарушение, произтичащо от неоправданото споменаване от страна на Мустафа Емин за съществуването на лични връзки с други институции.

Поведениета на Мустафа Емин показва липсата на осъзнаване на укоримостта на позоваването на лични връзки и на отрицателните последици от това не само за него лично, но и за организациите, които представлява и с които е свързан, посочват от "Да, България".

Припомняме, че Емин настоя друго дете да бъде изведено от шоковата зала в болница "Пирогов", за да бъде настанено там неговото собствено. Самяит той отрече да е парадирал с влияние и да е изтъквал връзки с министри, за да получи каквото иска от лечебното заведение. Министър Тодор Тагарев пък посочи, че е чул две коренно различни версии за случилото се в "Пирогов". В крайна сметка Мустафа Емин подаде оставка като съветник на военния министър.