Анализи Коментари

Хекимян: Заставам до вас и съм готов отново да се боря за вашето доверие

  26.09.2023 10:39  
 Хекимян: Заставам до вас и съм готов отново да се боря за вашето доверие

"Сега заставам до вас и съм готов отново да се боря за вашето доверие, защото развитието на София не трябва да спира!", написа във фейсбук профила си кандидатът за кмет на София, излъчен от ГЕРБ-СДС, Антон Хекимян.

"В ролята ми на журналист през тези 19 години винаги съм бил близо до хората, показвал съм техните проблеми и съм предизвиквал институциите да намират решения. Журналистиката те прави изключително чувствителен към всяка нередност и ти дава опита да намираш верния път. Този опит и познаването на проблемите на града ни беше моят мотив, с който приех предизвикателство да бъда част от решаването им. Благодарен съм, че през всички тези години успях да спечеля и запазя доверието ви като зрители.

Сега заставам до вас и съм готов отново да се боря за вашето доверие, защото развитието на София не трябва да спира! Осъзнавам, че обвиненията срещу мен с обявяването на кандидатура ми се отразяват на колегите от БТВ Новините. Никой не трябва да има съмнение, че журналистите в този нюзрум са достойни, свободни и независими хора! Те го доказват всеки ден с работата си. Днес влизам в полето на политиката, готов съм да отговарям на всички въпроси, да вляза в дебат с останалите кандидати и да предложа най-добрите решения за управлението на София" , пише още Хекимян. 

Журналистът изненадващо обяви, че напуска бТВ в събота, след близо 19 г. прекарани в медията. Скоро след това се появи информация, че той ще бъде дълго очаквания кандидат за кмет на столицата от ГЕРБ. Днес това се потвърди, когато ГЕРБ и Антон Хекимян заедно внесоха кандидатурата му в ОИК - София. Антон Хекимян заяви, че е получил уверение, че ще може да взема решенията си сам. Обясни и че от години е свикнал да е пред камера и няма какво да крие.

"През цялото време като журналист в Би Ти Ви съм критикувал, осъждали сме действия, които са се случвали в Столична община, търсили сме решения, търсили сме начин за това проблемите на гражданите да бъдат решени и съм имал лично отношение и коментар по всеки един казус, който се е случвал тук", обясни кандидатът за кмет по-рано.