Новини Реакция

Борисов: Ако си отиде вътрешният министър, Денков също трябва да подаде оставка

  20.11.2023 18:40  
Борисов: Ако си отиде вътрешният министър, Денков също трябва да подаде оставка

Ако министърът на вътрешните работи Калин Стоянов си отиде, то и премиерът Николай Денков също трябва да подаде оставка, заяви в Дулово председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

В петък "Продължаваме промяната - Демократична България" настояха за оставката на Стоянов - заради полицейското насилие над демонстранти по време на протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз.

Казах на Денков, че някой трябва да понесе отговорност, а той уволни зам.-вътрешния министър Темелакиев. Цялата разправия е, че това е последното останало място, което не може да изпълнява поръчки. Няма да угаждаме на Кирил Петков. Колко зам.-министри назначиха във вътрешното министерство? Хората се вълнуват от оставката на Борислав Михайлов, не от тази на Стоянов. Няма да подкрепим той да подаде оставка, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов твърди, че Калин Стоянов е бил посочен за министър от Кирил Петков след настояване на ГЕРБ да бъде избран вътрешен министър, който да е неутрален и отдалечен от всички партии. Борисов каза още, че Стоянов е бил доведен от Бойко Рашков и че "не е случаен човек".

"Аз никога не съм ходил при него в МВР, спазвал съм си думата, че няма да се месим. По време на изборите разбрахме, че те (ПП) ходят в министерството, кадруват с цел да преследват политически опоненти", твърди председателят на ГЕРБ.

По думите му един от зам.-министрите във вътрешното министерство е бил охрана на Кирил Петков.

Според Борисов искането за смяна на вътрешния министър е провокирано от намерението "кадровиците на ПП да си донаслагат и последните си протежета".