Новини Светът

Украинското посолство: Никакви разговори за примирие няма да спрат Русия, а ще увеличат мащаба на агресията

   
Украинското посолство: Никакви разговори за примирие няма да спрат Русия, а ще увеличат мащаба на агресията

Никакви разговори за "примирие", "временно отстъпване на територии", "умора", "преговори" и други "отстъпки" няма да спрат руската агресия, а само ще увеличат нейния мащаб. Русия не разглежда други сценарии освен пълното унищожаване на Украйна.

Това се казва в позиция на посолството на Украйна у нас след масираната руска атака в нощта на 28-и срещу 29-и декември. 

Оттам обясняват, че по предварителни данни Русия е използвала 158 средства за въздушно нападение: различни видове ракети и ударни БЛА. Масираната атака е била насочена срещу Киив, Лвив, Днипро, Одеса, Харкив, Хмелницкий и други украински региони.

Част от целите са били родилна болница, училище, жилищен блок, детска градина, поща, метростанция, търговски център. Десетки са убитите и ранените в резултат на обстрела. Издирването на онези, които са били под развалините, продължава.

"Руските войски се бият срещу украински жени, деца, старци и цивилно население. Престъпленията, извършени от Русия в Украйна днес, са нейното отмъщение за неспособността да обърне хода на борбата на бойното поле с украинските отбранителни сили", допълват от посолството. 

Оттам призовават международната общност да обедини всички усилия за спиране на руския геноцид над украинския народ.

Украинското посолство благодари на партньорите, които са предоставили  на страната ни средства за противовъздушна и противоракетна отбрана.

"Днес вашата помощ спаси много животи. Единственият възможен начин за защита на украинците е осигуряване на Украйна всички необходими военни и финансови средства за самозащита. Руският терор трябва да загуби, а Украйна да спечели", заключват от посолството на Украйна у нас.