Развлечения

БНТ ще излъчи рождественския концерт Новорождение на Нашият дом е България навръх Ивановден

   
БНТ ще излъчи рождественския концерт Новорождение на Нашият дом е България навръх Ивановден

Българска национална телевизия ще излъчи рождественския концерт "Новорождение" на фондация "Нашият дом е България" навръх Ивановден, 7 януари.

Концертът в прослава на Словото Божие, Което стана плът, се състоя на 20 декември в голямата зрителна зала на Софийска опера и балет. Тазгодишното издание бе четвърто поред, като отново водеща бе благотворителността.

Събраните средства ще бъдат дарени на първото и единствено изцяло православно училище „Свети седмочисленици“ в Ловеч. Училището сега е до 4 клас и е под закрилата на ловчанския митрополит Гавриил, като идеята е да стане до 7 клас. В училището всеки час започва с молитва.

Рождественският концерт на фондация "Нашият дом е България" може да гледате от 13.30 ч. на 7 януари по БНТ1.

В програмата са включени църковнославянски песнопения, емблематични християнски и фолклорни песни, художествен прочит на текстове от Свещеното Писание на фон на симфонични изпълнения от класически оркестър, оперни арии и др.

Участват:

Софийски свещенически хор с диригент ставрофорениконом Кирил Попов

Гуна Иванова

Ива и Велислава Костадинови

Братя Владигерови

“Quarto” Квартет, музиканти от Софийска Филхармония и

оркестъра на Софийска опера и балет

Квартет “Армейска песен”

Женски хор “Нуша” със солист и диригент Нели Андреева

Мариан Маринов

Олга Цветкова

Детски хор “Пим Пам”

Пламен Пламенов Мирянов

Водещ:

Галина Димитрова

Свещените текстове от Библията ще бъдат четени и пресъздавани от актьорите Мариан Маринов и Янко Лозанов и водещите на концерта Галина Димитрова и Пламен Пламенов Мирянов, който е и основен двигател на концерта.

Националната телевизия традиционно излъчва концертите на благотворителната фондация "Нашият дом е България" на големи християнски празници, заради техните нравствени послания и обществена значимост.