Коментари

Пеевски: Ще подкрепим и двете кандидатури за КС, не искаме министри в изпълнителна власт

   
Пеевски: Ще подкрепим и двете кандидатури за КС, не искаме министри в изпълнителна власт

ДПС ясно е казало, че в изпълнителната власт няма да участваме. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски след разговори между (не)коалицията в парламента. Той настоя, че от движението не искат министри и зам. - министри. И увери, че при разпределението на позиции няма квота. ДПС ще подкрепи и двете кандидатури, на ГЕРБ и на ПП-ДБ за Конституционния съд, каза той след като и ГЕРБ потвърдиха, че Десислава Атанасова е техният кандидат.

"Отдавна съм казал, че има всички шансове това управление. Да мине ротацията, за момента всичко е стабилно", оцени той управлението. И отказа да коментира дали ще има промени в кабинета: "Водят се разговори между ГЕРБ и ПП-ДБ, да се разбират. Дали ще има други министри - питайте тях, ние там няма да участваме". 

За писмото, което Ахмед Доган изпрати по празниците, в което се изразяваше загриженост за партията, Пеевски коментира, че то е "много ясно". "Това е насочено към всички наши структури. Ще има ново начало на ДПС, връщаме се към хората, защото на места е загубена връзката. Започваме срещи по места да се върнем там, откъдето е започнало ДПС", заяви Пеевски.

Той не бил искал оставката на военния министър Тодор Тагарев. Министърът му се бил обадил още на следващия ден, а Пеевски му обяснил какви са възраженията му.