Новини Реакция

Спор между Възраждане и ДПС в парламента

   
Спор между Възраждане и ДПС в парламента

Спор между депутати от "Възраждане" и ДПС завърши със закана за подаване на сигнал до прокуратурата. В декларация от парламентарната трибуна Даниел Проданов от "Възраждане“ заяви, че фирма на близък до почетния председател на ДПС ще превърне в поредния фотоволтаичен парк стотици декари от казанлъшкото село Кънчево при неизгодни за собствениците им условия.

"Овощни градини, ливади и пасища, Тракийско светилище, водоизточници, достъп до горите и до иметоте им. Всичко това им се отнема срещу 35 лева на декар годишно за общината, докато инвеститорите очакват печалба от над 9 милиона лева на година. Съвсем случайно вероятно управител на фирмата-инвеститор е лице, което е в Съвета на директорите на друга фирма, чийто собственик на капитала е ТЕЦ "Варна". Това не е ли същият обръч от фирми, който притежава и онова имение на един почетен председател в Росенец?", заяви Проданов, като уточни, че жители на селото са в Народното събрание, за да търсят съдействие. Според Йордан Цонев от ДПС обаче е недопустимо парламентарната трибуна да се използва за внушения: 

"От тази трибуна не се правят фалшиви инсинуации и намеци и за това ние ще сезираме Прокуратурата за пълно разследване на този случай", коментира Цонев. От "Възраждане" отговориха, че вече са сезирали прокуратурата.