Бизнес

Нови 28 ученици започнаха по програмата за дуално обучение в Асарел

   
Нови 28 ученици започнаха по програмата за дуално обучение в Асарел


Двадесет и осем възпитаници на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище се присъединиха към екипа на „Асарел-Медет“ АД, след като подписаха своите трудови договори по програмата за дуално обучение в дружеството. Това са учениците от 11. клас, които се обучават по специалностите „Минна електромеханика“, "Обогатителни, преработващи и рециклационни технологии", "Промишлена електроника" и „Технология на машиностроенето".
В първия си работен ден момчетата и момичетата бяха приветствани от Стоян Боев, eксперт „Обучения“, който им пожела здрава и успешна година. Инж. Красимир Кръстев, ръководител на Аварийно-спасителна служба "Асарел" запозна учениците с правилата за здраве и безопасност при работа в компанията. Младежите са разпределени в цех "Обогатителна фабрика" и отдел "Ремонт Обогатителна фабрика, водно-отпадно стопанство, пречиствателни станции и екстракция и електролиза".
Това е седмият випуск от дуалното обучение на панагюрската професионална гимназия, който става част от екипа на „Асарел-Медет“АД. С всички единадесетокласници бяха сключени трудови договори с регламентирано възнаграждение при 7-часов работен ден, при пет работни дни седмично. Учениците получават още работно облекло, допълнителни фирмени обучения, карти за безплатно пътуване и за безплатна храна, както и доплащания за празници в зависимост от постигнатия успех в училище. През настоящата учебна година в „Асарел“ ще се обучават общо 51 ученици от 11. и 12. клас.