Бизнес Новини

Вайбър вече разпознава спам обаждания

   
Вайбър вече разпознава спам обаждания

Компанията "Ракутен вайбър" допълни услугите си, свързани с функции за поверителност и сигурност, с още една за потребителите си в България. Тя вече е достъпна за потребителите на "Андроид".

Функцията "Разпознаване на обаждането" идентифицира спам. С нея ще се показва предупредително съобщение по време на обаждане от непознат номер, маркирано като "безопасно" или "потенциален спам". След това потребителите ще имат опцията да игнорират обаждането, да го маркират като безопасно и да редактират името на обаждащия се.

С помощта на тази функция абонатите вече ще могат да изберат кога да отговорят на обаждане от непознат номер. Потребителите на приложението могат да изберат да активират възможността за разпознаване на всички получени обаждания, включително на входящи повиквания извън "Вайбър".

Дали едно обаждане е спам се определя от специално разработена вътрешна система за идентифициране, която взима под внимание множество фактори, включително предишни сигнали за спам обаждания от други потребители. След като разговорът приключи, на потребителя ще бъдат предложени допълнителни опции, като повторно набиране, сигнализиране за спам, изпращане на съобщение и запазване на контакта с избрано от потребителя име.
Компанията насърчава своите ползватели да съобщават за спам обаждания, като кликнат върху бутона "Докладвай", за да помогнат за подобряване на системата и да предпазят другите от спам.

"Разпознаване на обаждането" e достъпно за "Андроид" устройства, които работят с версия на "Вайбър" 21.1 и по-нова. Може да се активира през меню "Настройки". Услугата се намира под "Обаждания и съобщения". Функцията ще бъде достъпна безплатно за всички абонати.