Новини Реакция

Шефът на Пирогов се срещна с майката на Даная, отказа да подаде оставка

   
Шефът на Пирогов се срещна с майката на Даная, отказа да подаде оставка

Директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров отказва да се оттегли от поста на този етап. Това стана ясно след негова среща с Ани Стоянова, майка на починалата в болницата Даная. Срещата дойде след протест с искане за отстраняването на директора и провеждане на обективна проверка на фактите около смъртта на 15-годишното момиче.

Въпреки заявката за целодневен протест пред болницата майката на Даная и подкрепящи я родители го прекратиха в ранния следобед и се срещнаха с директора д-р Валентин Димитров. На срещата е обсъден случаят с починалото момиче, както и искани от тях действия, които да бъдат предприети, обясни в социалните мрежи Кремена Кунева от фондация „Даная". 

"След двучасов разговор с ръководството на Пирогов, на който обсъдихме ЗА ПРЪВ ПЪТ както случая Даная, така и множество други действия, които настояваме да бъдат приети, за днес протестът приключи.

Всички сме брутално премръзнали, но не това е причината. Сега ще опишем всички теми и решения, които бяха обсъдени и ще ви информираме в детайли. Само малко да се стоплим!

Д-р Димитров отказва да се оттегли на този етап. Малко по-късно цялата информация. Пишем, за да не идват днес десетките хора, които ни пишат и се обаждат!", пише още Ани Стоянова, майката на Даная.