Бизнес

Над 160 хиляди поръчки за очилата на Apple за 6 хиляди лева

   
Над 160 хиляди поръчки за очилата на Apple за 6 хиляди лева

Apple представи дългоочаквания Vision Pro още през юни, а официалните предварителни поръчки за американския пазар започнаха едва миналата седмица. Анализаторът Минг-Чи Куо сега представи информация за първоначалните резултати от продажбите, като изчисли, че Apple успешно е продала между 160 000 и 180 000 бройки от Vision Pro. Забележително е, че продуктът вече е разпродаден, като прогнозите за доставка сочат, че ще се чака 5-7 седмици.

Голямото първоначално търсене на Vision Pro предизвика оживление и потребителите изглежда нямат търпение да се сдобият с авангардното устройство. Въпреки това Куо очаква, че това рязко нарастване на търсенето може да намалее, когато първите потребители изпълнят поръчките си. Забележително е, че прогнозите за доставка са останали постоянни в дните след началото на предварителните поръчки на Vision Pro, което е отклонение от обичайната тенденция, наблюдавана при други устройства на Apple като iPhone, където търсенето често води до постепенно удължаване на сроковете за доставка.

В перспектива Куо прогнозира, че Apple ще достави впечатляващите 500 000 бройки от Vision Pro до края на годината. Тази амбициозна цел отразява увереността на компанията в привлекателността на продукта и потенциала му да окаже значително влияние върху пазара. Тъй като Vision Pro продължава да набира популярност, Apple изглежда е готова за още едно успешно начинание в конкурентния свят на технологичните иновации.