Бизнес

Lexus LBX получи първата си голяма европейска награда

   
Lexus LBX получи първата си голяма европейска  награда

Изцяло новият, авангарден, компактен кросоувър Lexus LBX получи първите си призове, спечелвайки титлите на изданието What Car? „Автомобил на годината“ в абсолютната класация, и „Малък SUV на годината“ 

Lexus запази и най-високия статут на оценката за надеждност What Car? Reliability Award с недостижим успех за седма поредна година

Lexus LBX получи първите си големи европейски отличия, получавайки наградите „Автомобил на годината“ и „Малък SUV на годината“ за 2024 г. от водещото автомобилно списание What Car?

Обявени на представителната церемония в Лондон на 18 януари, престижните награди възвестяват пристигането на модел, от когото се очаква да промени правилата на Lexus, извеждайки марката на нова пазарна територия в Европа. Това създава потенциал за увеличаване на продажбите и привличане на много нови за марката клиенти.

Lexus запазва и пълното си господство при приза за надеждност Reliability Award, получавайки отличието за несравнимата седма поредна година.

„Наградата Автомобил на годината на What Car? е запазена за модела, който продължава да надгражда през последните 12 месеца и лансира Lexus LBX. Въпреки че си съперничи с модели от изключително конкурентния пазар на малките SUV модели, със своя универсален характер той е по-добър от всеки съперник, не на последно  място защото е първият автомобил в класа, който съчетава хибридна ефективност с лукс на голям модел. А във времена, когато цените достигат изключително високи стойности, той предлага подобни качества на удивително изкушаваща цена“, отбелязва Стив Хънтингфорд, редактор на базираното в Обединеното кралство издание What Car?.

Наградата за надеждност Хънтингфорд коментира по следния начин: „За разлика от други категории в класациите на What Car?, тази не изисква дебатиране. В последното ни проучване за надеждност Lexus завърши на първо място за седма поредна година. От една страна автомобилите на марката са сред най-надеждните, които можете да закупите, а от друга, с малкото създадени от автомобилите проблеми сервизите се справят по-бързо, ефективно и, както ни съобщиха собствениците на Lexus, без да се заплаща допълнително. Lexus е дъщерна компания на марката Toyota, която завършва на второ място в проучването, утвърждавайки факта че тези стандарти са валидни за цялата компания “. 

Приемайки наградата „Автомобил на годината“, Крис Хейс, директор на Lexus в Обединеното кралство, отбеляза: „Това е чест, която ще бъде източник на голяма гордост и вълнение за всички, участвали в създаването на LBX, от главния инженер, до работещите на производствената линия хора. Той възнаграждава огромните усилия, инвестирани в създаването на малък автомобил, който е наистина „премиум“ във всяко отношение и е автентичен продукт на Lexus.

И при този модел не са правени компромиси. LBX притежава целия лукс на майсторската изработка, високото качество и характерно поведение на пътя при шофиране, които ще откриете във всеки автомобил, който носи логото на марката Lexus.“