Новини Реакция

Отмениха домашния арест на Габриела Славова, обвинена за убийството на Пейо Пеев

   
Отмениха домашния арест на Габриела Славова, обвинена за убийството на Пейо Пеев

И двете жени - майка и дъщеря, заподозрени за убийството на Пейо Пеев, ще чакат развитието на разследването в ареста, след като Софийският апелативен съд отмени домашния арест на Габриела Славова. Част от мотивите бяха свързани с тежестта на обвинението, именно, че обвинението срещу Славова и майка ѝ Трифонова е за съучастие в убийството на Пейо Пеев заради наличието на достатъчно преки и косвени доказателства за тяхната вина и заради тежестта на самото престъпление. Другите аргументи на съда бяха свързани с анализ на това какво ще се случи с двете деца.

По-рано СГС определи домашен арест за Габриела Славова, именно заради това тя да се грижи за децата.

Междувременно, обаче, те бяха предадени от социалните служби на роднините на убития Пейо Пеев, така че съдът ще прецени, че има кой да гледа децата и затова Славова трябва да се върне в ареста. 

Иначе, съдебният състав определи като изключително брутално престъпление срещу близък - в случая баща на детето й действията на Габриела Славова и майка ѝ Красимира Трифонова.

След съдебното заседание никой не коментира мотивите на съда, освен Велико Минков. Знаете, че той твърди, че е биологичен баща на малкото дете, който каза, че ще се бори за детето си и призова това, неговото припознаване да стане час по-скоро, за да може той да бъде в живота на детето си.

Важна подробност е, че Габриела Славова избра да не бъде днес в съдебната зала, така че предстои съдебна охрана да я вземе от дома ѝ и да я откара в ареста.