Новини

СОС ще има временен шеф до лятото

   
СОС ще има временен шеф до лятото

Столичният общински съвет ще има временен шеф до края на юли. Това са се разбрали политическите групи на председателски съвет преди осмият опит днес. Вероятно това ще е Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС. Зад него се очаква да застанат всички без ИТН. Те отново издигнаха Пламен Данаилов.  Освен това подкрепа за него ще има и от половината съветници от “Възраждане”.  Това е опит за купуване на съветници. Нека да тежи на съвестта на всеки един , каза Деян Николов от “Възраждане”. И издигна кандидатурата на Емил Димитров.  

Това е временно техническо решение до последната седмица на юли. Това, което се демонстрира днес е отговорност. Благодарим на всички, които направиха крачка встрани. За нас е много важно, че се постигна този компромис, каза Борис Бонев от ПП-ДБ-СС. 

Това е временно решение за разрешаване на кризата в СОС и няма никакви договорки, категоричен бе Вили Лилков от “Синя София”. Приемете го временен тест за шест месеца, каза пък Карлос Контрера от ВМРО. Изборите ни отредиха място на опозиция в СОС. Ние ще сме такава, но хвърлянето на града в хаос и носенето на безотговорност в администрацията заради липсата на председател буди притеснение, че София остава в безвремие, каза Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС.

”БСП за България” също няма да послушат партийната повеля на партията. Преди заседанието соцлидерката обясни, че позицията на ръководството на БСП е, че общинските съветници не трябва да подкрепят кандидат, предложен от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София"). Трябва да си предложат и подкрепят нашия кандидат - Диана Тонова, каза Нинова.