Анализи

Кой е Цветомир Петров - новият временен шеф на СОС

   
Кой е Цветомир Петров - новият временен шеф на СОС

Цветомир Петров е роден на 5-и юни 1990-а година в София. През 2009-а година завършва Професионалната гимназия по телекомуникации. Висшето си образование завършва в Университета за национално и световно стопанство, където придобива бакалавърска степен по „Публична администрация", а по-късно става и магистър по „Управление и администрация". Владее много добре английски език.

През 2009-а година е Ръководител екип Credit Control в CableTel, където ръководи екипа при подготовка, организиране и събиране на вземания при просрочени задължения.

В периода 2010-2011 г. заема длъжността „мениджър екип" в С.Г. Груп ООД.

От 2011-а до 2013-а година е маркетинг консултант на Кенвело България ЕООД. 

Цветомир Петров СНИМКА: Пресцентър на Столична община
Цветомир Петров СНИМКА: Пресцентър на Столична община 

От 2013-а до 2015-а година е регионален представител за град София, ISDR (Independent Sitetalk Deals Representative), ISCR (Independent Sitetalkcashback Representative) на The Opportunity Network Ltd., където подготвя, организира, развива и ръководи цялостната търговска политика на компанията. Осигурява доброто функциониране на системата за изпълнение на поръчките, като при необходимост осигурява обучение, подкрепа и мотивация, както и спазването на административните услуги. Изготвя план за пътуванията из района, като внимава най-важните обекти да получат нужните покрития и да реализира нови възможности за бизнес.

За периода 2015 – 2018г. е експерт в областната администрация на София област, където организира и ръководи работата на деловодството, пълното материално технически обезпечаване на администрацията и провеждане на процедури по ЗОП.

От 2018-а до 2021-а година е главен експерт в Министерството на околната среда и водите, като дейността му е насочена към изготвяне на всички видове актове и одобряваните с тях документации, свързани с подготовка, стартиране и провеждане на процедури за възлагане на обществени поръчки по реда на Закона за обществените поръчки (ЗОП); участие в комисии за разглеждане, оценка и класиране на постъпили оферти по обществени поръчки; извършване на всички действия предвидени в ЗОП след приключване на договора; окомплектоване, архивиране и опис на досиета на поръчките.

От есента на 2022-а година става част от ПП „Продължаваме промяната". През октомври 2023-а година е избран за общински съветник в Столичния общински съвет от МК „ПП-ДБ и Спаси София". На 08-и февруари е избран за председател на Столичния общински съвет.