Новини От мрежата

Любо Георгиев напуска екипа на Васил Терзиев

   
Любо Георгиев напуска екипа на Васил Терзиев

Организацията "Екипът на София" и нейният лидер Любо Георгиев спират да работят за кмета Васил Терзиев. Любо Георгиев трябваше да стане зам.-кмет по градско планиране и развитие. Той и екипът му участваха в създаването на управленската програма на кмета, както и в предизборната му кампания. В последните три месеца той беше временно съветник на Терзиев.

В четвъртък Любо Георгиев съобщи, че спира да работи за Васил Терзиев. "Правя това, защото не разполагам с инструментите и разбирането, необходими за реализацията на действията, които предложихме още преди изборите. Не смятам, че съм пълноценен член на настоящия управленски екип. Не мисля, че така съм най-полезен на София", коментира арх. Любо Георгиев във Фейсбук.

Той добави, че е бил единственият представител на "Екипът на София", поканен под някаква форма да работи в общинската администрация. "Преди една година заедно с мои съмишленици от "Екипът на София", както и представители на граждански организации и партии представихме нашето виждане за това как трябва да се управлява нашият град. Продължаваме да вярваме в този модел и продължаваме да работим за него. Аз лично ще продължа да бъда обективен в преценката си и да работя за доброто бъдеще на София. Пожелавам успех на кмета Васил Терзиев, на управленския му екип и на общинския съвет", написа още Георгиев.

Той припомня, че организацията му не участва в изборите за София с политически позиции - районни кметове и общински съветници. "Техните номинации и кампания беше осъществена от партиите в коалицията. Ние приоритизирахме подготовката на управлението – програма и планове за действия за всички ресори – опирайки се на разбирането, че силен старт е задължителен за това различно по дух управление. Много от ресорите останаха без ръководител до след изборите и нямахме възможност да сме полезни в тях", коментира Любо Георгиев.

"Реформите бяха в основата на подготвителната работа, която извършихме за следващото управление на столицата. Продължаваме да смятаме, че за да потръгнат нещата по нов начин, са необходими много и истински (!) реформи в Столична община - от структурата на администрацията, през организацията на процесите, работата с публичните ресурси, та до публичността и комуникацията. Сега, с избран председател на общинския съвет, дано общината най-сетне да може да заработи на пълни обороти", пише още Любо Георгиев.

Преди да основе "Екипът на София" Любо Георгиев беше част от администрацията на Йорданка Фандъкова. Той отговаряше за изготвянето на документ за дългосрочно развитие на София - "Визия за София", а след това стана шеф на дружеството "Софияплан", което трябваше да осъществява прилагането на визията. Напусна заради липса на желание на администрацията на тогавашния кмет за осъществяване на реформите, предложени от екипа му.