Спорт

Канзас Сити Чийфс взе Супербоул след драма в продължението

   
Канзас Сити Чийфс взе Супербоул след драма в продължението

"Канзас Сити Чийфс" успяха да обърнат "Сан Франциско 49" с 25:22 след продължение и станаха първият тим, който печели последователни титли в американския футбол след 20 години пауза. Преди това го направиха "Ню Инглънд Пейтриътс" на Том Брейди през 2004 г.

"Чийфс" изравниха 6 секунди преди края на редовното време 19:19, след като бяха спрени на 5 ярда от крайната зона. След това "Сан Франциско" поведе с шут за три точки. В американския футбол обаче, другия отбор получава шанс да се върне в мача и ако отбележи тъчаун е победител. Точно това се и случи. Два пъти Патрик Махоумс тича с топката, за да продъжи нападанието, след което хвърли победния пас към Микол Хардман за крайната победа.

В един момент на първата част "Канзас Сити" губеше с 0:10. А звездата им Травис Келси избухна, след като бе сменен в решителен момент. Той започна да крещи в лицето на треньора си Анди Рийд.

"Чийфс" поведоха в третата четвърт, след кто Рей-Рей Маклауд III изпусна топката и даде притежание на съперника и Махоумс намери Маркиз Валдес-Скантинг за 7 точки.

Патрик Махоумс бе най-добър в мача.
Патрик Махоумс бе най-добър в мача. 
 

Патрик Махоумс бе определен за най-добър в мача, а Травис Келси получи задължителната целувка от Тейлър Суифт за триумфа.