Коментари

Димо Гяуров: Само депутатите имат право на стикери от парламента и то за паркиране

   
Димо Гяуров: Само депутатите имат право на стикери от парламента и то за паркиране

Само депутатите имат право на стикери от Народното събрание. Виждам страшно много стикери на Министерския съвет, на МВР и министерствата върху коли. Има норма в закона, която забранява поставянето на различни стикери по стъклата. Тези стикери са валидни само за паркингите на ведомствата. Това обясни бившият шеф на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров пред Би Ти Ви. В понеделник "Мис Силикон" Катрин Йорданова бе хваната да шофира под въздействието на наркотици и със стикер на Народното събрание върху предното стъкло на колата. По-късно от парламента обясниха, че той е фалшив.

"Все ми се иска да се случи прецедент, защото аз досега не съм видял резултат от такива парламентарни комисии", коментира Гяуров пък за комисията, която депутатите ще създадат, за да разследват историята около убития Мартин Божанов, познат под прякора "Нотариуса". Виждаме една огромна всеобхватна хидра, която е заразила системата и тук не говоря само за прокуратурата, убеден съм, че и в съда има такива хора, които са част от нея, каза Гаяуров.

Истината е, че народните представители нямат право на достъп до класическа оперативна информация, а в случая точно това е нужно. Това ме навежда на мисълта, че има нужда от извънредно законодателство - да се даде възможност на специализирани комисии да имат достъп до всичката информация. В САЩ има комисии, които са от избрани парламентаристи - това са хора, проверени за достъп до класифицирана информация. Обикновено това са бивши военни, министри и др., и те могат да правят задълбочени разследвания, каза още той.