Новини

Премиерът не прие протестиращите земеделци

   
Премиерът не прие протестиращите земеделци

Приключи протестът на земеделските производители, които не участваха в подписаното вчера споразумение. Организаторите заявиха, че от утре протестите продължават по места. Във вторник са блокирани 25 точки в страната, а в сряда ще бъдат блокирани 27.  Движението по бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков" е възстановено. Няколкостотин представители на 26 земеделски организации настояваха за оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев. Протестиращите не успяха да се срещнат с премиера. Премиерът е отказал срещата, заявиха Венцислав Върбанов ( от Асоциацията на земеделските производители в България) и Димитър Зоров (от Асоциацията на млекопреработвателите в България), които са внесли в деловодството на Министерския съвет декларация с искането на протестиращите. Двамата показаха входящия ѝ номер и уточниха, че не им е даден никакъв срок, в който ще получат отговор от страна на правителството. 

Върбанов и Зоров заявиха, че протестите ще продължат, докато такава среща не бъде направена и земеделските производители не постигнат своите искания.

 

 

Междувременно пет земеделски организации представиха отделно от всички останали исканията си и предупредиха, че ако не бъдат изпълнени, ще продължат протестните си действия.