Развлечения

Бионсе изненадващо обяви нов кънтри албум, но не се знае дали радиата ще го пускат

   
Бионсе изненадващо обяви нов кънтри албум, но не се знае дали радиата ще го пускат

Певицата Бионсе изненадващо обяви нов кънтри албум в нощта на Супербоул. Но освен изненада, новината предизвика и полемики около въпроса дали кънтри радиата ще пускат новата песен на поп звездата.

"Варайъти" разказва, че почитател на певицата е поискал от местната радиостанция KYKC в Оклахома да пусне пилотния сингъл от албума - Texas hold'em, но от радиото отказали. Фенът на певицата получил имейл, в който пишело "Ние на пускаме Бионсе, защото сме кънтри радио." Отказът предизвика бурни реакции от страна на почитателите на певицата, а малко по-късно в профила си във "Фесбук" от KYKC написаха, че песента Texas hold'em е "заредена в плейлиста им за следващите дни".

Няколко национални радиостанции са пуснали новата песен на Бионсе, но тези, които са специално за кънтри музика, засега предпочитат да не го правят. Част от почитателите на певицата започнаха да говорят за расизъм. Чернокожите изпълнители не са популярни в кънтри музиката и според тях цвета на кожата на Бионсе е предпоставка за (не)успеха й в този жанр.

Главният редактор на Country Insider Брайън Мансфийлд побърза да защити радиата и каза, че Бионсе е изненадала всички с внезапното си решение да навлезе в кънтри музиката и радиата не са имали време да реагират. По думите му те се движат със закъснение в сравнение със стрийминга и това е причината все още да не пускат новата песен на Бионсе, а не става дума за расизъм. Той даде пример със Зак Брайън, който е една от звездите в жанра, но радиата са започнали да пускат негова музика сравнително късно. Мансфийлд заяви, че жанрът ще приеме и Бионсе, но е необходимо време. Всъщност това не е първият опит на певицата в жанра. През 2016 г. тя издаде албума Lemonade, където имаше кънтри песен - Daddy Lessons. Сега обаче тя е решила да стигне по-далеч и да издаде направо албум с кънтри музика.

През 2023 г. Бионсе издаде албума Renaissance и за почитателите й беше изненада да анонсира нов албум само година по-късно, макар и в друг жанр. Според музикалните експерти певицата иска да провери колко верни фенове има всъщност, защото макар и да е една от големите звезди в музикалната индустрия, става все по-трудно да се бори с по-младите си колежки като Тейлър Суифт и Дуа Липа, които в момента са на върха на славата си. Миналогодишното турне на Бионсе беше много успешно, но не толкова колкото това на Тейлър Суифт. Двете певици направиха и концертни филми за световните си обиколки, но интересът и приходите от документалния филм на Бионсе бяха значително по-малко от тези на Тейлър Суифт.