Спорт

Алекс Николов подписа нов договор с италианския Лубе до 2028 г.

   
Алекс Николов подписа нов договор с италианския Лубе до 2028 г.

Надеждата за по-добри времена на българския волейбол Алекс Николов преподписа договора си с италианския "Кучине Лубе" (Чивитанова), съобщи от емблематичният клуб на официалната си страница. Новият контракт е до 2028 г., а старият изтичаше след края на следващия сезон. Посрещачът, който може да играе и като диагонал, пристигна на Ботуша през лятото на 2022-а, когато бе на 18 г., от американския "Лонг Бийч". Преди това той играеше за "Левски", чийто юноша е. Алекс много бързо се наложи в "Лубе" и заигра редовно в едно от най-силните волейболни първенства в света, въпреки че още бе тийнейджър.

Сега вече на 20 г. Николов е основна фигура в състава на Джанлоренцо Бленджини, който след края на сезона поема българския национален отбор. Миналата година Алекс стигна с "Лубе" до сребърните медали в първенството. Той бе избран за MVP на полуфиналната фаза. Стана най-полезен играч и за декември в италианския шампионат през настоящата кампания.

„Много съм щастлив и благодаря на "Лубе" за тази нова възможност. Бих искал да подчертая своята благодарност към тези, които ми помогнаха, като ме подкрепиха да стигна дотук.

В Италия се развивам като играч и човек. Ще продължа да работя върху себе си, за да усъвършенствам техниката си и да бъда още по-подготвен психически. Смятам Чивитанова за свой дом. За мен е важно да имам доверието на генералния директор Бепе Кормио, на всички в щаба, както и да мога да да разчитам на горещата подкрепа от фенове. Те са близо до отбора и ни помагат да преодолеем трудностите. Искам да ги направя щастливи. Мечтая да спечеля титла с "Лубе" и с това да положим основите на един успешен цикъл!", сподели Алекс след подписването на договора.

„Лубе" изпълнява план, насочен към подмладяване на състава и момче с качества като Алекс, който навърши 20 г. само преди 2 месеца, е важна част от него.

Удължаването на договора до 2028 г. е знак за израстването и ангажираността на състезателя, но също така и за добрата работа на клуба и усета за точния човек, който сме проявили. Николов, който е предопределен да стане един от най-добрите играчи във волейбола, ще извърви своя път като топ играч тук в Чивитанова. С течението на няколко години неговото съзряване ще бъде очевидно. Изключително сме доволни, че той е с нас, защото го смятаме за много важна част от колектива ни", сподели пък Бепе Кормио. Интересното е, че през 2007 г. той привлече в "Тренто" бащата на Алекс - Владо Николов, и легендата на волейбола ни стана шампион с този отбор, а после и с "Кунео".