Коментари

Надежда Йорданова: Прави се опит за замитане на следи и разчистване на сметки

   
Надежда Йорданова: Прави се опит за замитане на следи и разчистване на сметки

Това, което се случи последните дни, показва защо е необходима съдебна реформа. Тя все още е в етап на случване. Стана ясно, че този път реформата ще бъде приключена докрай. Това изнерви определени хора. Сега се прави опит за замитане на следи и разчистване на сметки. В момента е голяма отговорността всеки да си свърши работата. Това заяви депутатът от ПП-ДБ и бивш правосъден министър Надежда Йорданова в "Денят започва" по БНТ.

"Измененията в Конституцията са първата стъпка. Ние месеци наред бяхме подигравани, че е излишно да закрием специализираното правосъдие. Оказва се, че тази стъпка е била много важна, за да се прекъсват тъмните мрежи в съдебната власт."

Тя допълни, че всеки е знаел за частица от случващото се, но не е положил усилия да го промени. Според нея е  било известно, че в съда и прокуратура се злопутребява със специалните разузнавателни средства.

"След убийството на Мартин Божанов - Нотариуса, когато прокуратурата е поискала достъп до трафични данни, първия път е отказано от съда", сподели тя.

"На България й предстои да взима важни решения. За тях се обръщаме към всички парламентарни групи без "Възраждане". За мен е непонятно защо БСП отказва да се включи в дебата за промените в Конституцията."