Коментари

Бойко Борисов: От първите 10 реда, които ми прочетоха, изборите 2 в 1 са абсолютно логичен завършек на тази (не)коалиция

   
Бойко Борисов: От първите 10 реда, които ми прочетоха, изборите 2 в 1 са абсолютно логичен завършек на тази (не)коалиция

Не съм получил никакъв меморандум. За мен - от първите 10 реда, които ми прочетоха, изборите 2 в 1 са абсолютно логичен завършек на тази (не)коалиция. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента в коментар на предложения от ПП-ДБ меморандум за управление. Трябва да се погледне как стои един такъв документ правно, отговаря ли на конституцията. Ние не сме получили никакъв меморандум. Не съм го чел, защото го нямам, обясни лидерът на ГЕРБ. 

Не знам каква е тази незряла политическа практика. Затова подобен подход е незрял, каза Борисов и обясни, че използва най-дипломатичните думи. Напомни, че подобни документи се изработват от съвместни комисии. Мария Габриел по телефона ми прочете първите няколко реда, спрях я, защото нататък не ме интересува. Да се говори за отношения, а в същото време да се правят смени в регулатори, възмути се Борисов.

Този подход е неприемлив и прави ГЕРБ в невъзможност да подкрепи каквото и да било. Кой съгласува смяната в Агенцията за държавен финансов контрол. В кой меморандум е записано това, ДНСК, БАБХ, митниците. От една и съща партия, еднолично, в разрез на всичко, което е разписано в този меморандум.

Девет месеца сменят навсякъде, без да има. Хората в София са в шок, като гледат Терзиев на Мюнхенската конференция, а 4 месеца няма нищо.

Този меморандум е всичко друго, но не принцип. Да подели с Кирил Петков държавата на две. Да загърби парламентаризма, опозицията, да си разделим 50:50 всичко. В същото време правителството е тяхно, областните управители, ядоса се Борисов.