Коментари Новини

Доц. Чолаков: ГЕРБ, ПП и ДПС са гаджета

   
Доц. Чолаков: ГЕРБ, ПП и ДПС са гаджета

Важни са не актьорите на сцената, важни са режисьорите и сценаристите и това са Борисов, Петков, Христо Иванов и ДПС. Не знам защо продължават да изключват ДПС и Делян Пеевски от управлението. Това заяви в ефира на NOVA NEWS политологът доц. Петър Чолаков.

Според него Движението за права и свободи е ключов фактор за гарантирането на конституционното мнозинство в парламента.

Крайно време е ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да си кажат, че са в тройна коалиция с ДПС. От девет месеца на всички е ясно, че са гаджета, допълни Чолаков.

По думите му от ПП-ДБ държат да се разграничават от ДПС заради евроизборите и защото за избирателите им ще бъде трудно да приемат факта, че са в коалиция с Движението. Политологът също така смята, че е добре да се подпише официално коалицонно споразумение между трите формации, за да се знае кои застават с имената си зад политиките и приоритетите за управлението на България.

Докато не приключи войната в Украйна, ще има външен натиск тези три формации да продължат да управляват заедно, смята доц. Чолаков.

Относно формулата с двама съпредседатели на ДПС експертът посочи, че ако тази формула не сработи, това ще дестабилизира партията, което пък от своя страна ще дестабилизира и управлението в държавата.