Новини Реакция

Васил Божков: Ако съм на власт, ще забраня хазарта

   
Васил Божков: Ако съм на власт, ще забраня хазарта

Санкционираният по закона "Магнитски" бизнесмен Васил Божков ще забрани хазарта, ако дойде на власт, заяви той на брифинг, след като представи новия си политически проект - Национално движение ЦЕНТЪР.

"Аз съм бил в тези среди и знам как да се справя. Ако съм на власт, ще се справим с него от раз - като го забраним, вреден е. Нищо няма да ѝ стане на държавата без хазарт", каза Божков.

Новото движение ще участва в избори, но не бе уточнено в кои.

"В центъра сме, защото всички се обединяват около нас. За избори в бъдеще - времето ще покаже. Това движение е политическо, естествено е да гледаме натам. Искаме разпускане на парламента и оставка на това измислено правителство", заяви хазартният бос.

Той допълни, че предишният му проект - партия "Българско лято", е част от движението ЦЕНТЪР. "Българско лято" беше спряна в края на 2021 г., след като партията бе поставена в санкциите по закона "Магнитски".

Божков заяви още, че вижданията на ЦЕНТЪР не се припокриват с разбиранията на нито една партия и не би работил с нито една от политическите групи. 

На въпрос каква е позицията на националното движение относно войната в Украйна, бизнесменът заяви, че са против военните действия и от "двете страни има насилие". 

"Защо трябва да се заема нечия страна?", попита той.