Новини Светът

Украйна призова Запада да прехвърли на Киев 300 милиарда евро руски активи

   
Украйна призова Запада да прехвърли на Киев 300 милиарда евро руски активи

Украйна призова Запада да прехвърли на Киев 300 милиарда евро руски активи, които са замразени в чужбина, така че те да могат да бъдат използвани за възстановяване на страната.  
 А в Сочи, където се провежда Световен младежки фестивал, заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев заяви, че Русия ще продължи своята т.нар. "специална военна операция", докато Украйна не капитулира. Медведев отхвърли преговори за мир с настоящия президент Володимир Зеленски и допълни, че ако иска преговори, едно бъдещо украинско правителство ще трябва да признае по думите му "новата реалност".  

Руската информационна агенция ТАСС съобщи, че железопътен мост в руската Самарска област е бил повреден от взривно устройство. Движението на влаковете по моста е преустановено. В емоционално обръщение по-рано украинският президент Володимир Зеленски призова международната общност да отговори решително на руската агресия и изтъкна, че нито една страна не би могла да устои сама на подобен терор.