Анализи

ПП-ДБ със съвети към Борисов: да има дисциплина, по-малко епитети и да не прилича на Радев

   
ПП-ДБ със съвети към Борисов: да има дисциплина, по-малко епитети и да не прилича на Радев

Съвсем приятелски - заприличал е на Румен Радев, една добра дума не казва за общото ни правителство, само критики, каза Атанас Атанасов. Съвет на Борисов - ако иска да преговаря, да дойде утре на срещата и да говорим по всички теми. Ако иска да делегира на Мария Габриел, да делегира, с удоволствие ще говорим с нея. Но тази идея: Хем делегира, хем преговаря пред камерите, е абсурдно.

Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в отговор на коментарите на Борисов от по-рано днес. Той застана пред медиите заедно с Христо Иванов и Атанас Атанасов. 

И тук искам да му отправя предупреждение - да спре да дава епитети. Вчера някой бил послушко, днес някой бил корумпиран, трети бил лош. Това не помага. Ние се държим с голямо уважение към преговорния екип на ГЕРБ,  ще хродължим да го правим. В този момент моля да се удържи малко с тези епитети, защото единственото, което прави е да възпалява и прави тези  преговори по-трудни. Ние ще запазим конструктивния тон, но и той трябва да има малко дисциплина, коментира Петков.

По повод искането на лидера на ГЕРБ Асен Василев да не е повече финансов министър, Петков каза: Каня г-н Борисов утре в 18 ч да дойде и да ми го каже в лицето тази негова идея и ще говорим.

Много се надявам, честно, ако той наистина може да делегира на Мария Габриел, тогава ще имаме добър шанс за едно добро правитерсво. Но ако си играем на делегирам, но ще ви кажа всичко през медиите, 

Този кабинет има смисъл само, ако нашите реформи продължават. Ще дадем всичко да го има това правителство, ще застане зад Габриел.

Ако утре се разберем за реформите, за механизма за регулаторите, ако си стигнем ръцете, няма проблем да продължим нататък, обясни Христо Иванов. Ние настояваме да има много ясна формула на носене на отговорност за това кой в крайна сметка ще бъде подкрепен. Фокусът е върху качествата на кандидатите, допълни той. Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за преценката на качествата на кандидатите, каза още Иванов. Моят приятел Бойко Борисов явно е зареден с много адреналин след Букурещ. Съвсем приятелски - заприличал е на Румен Радев, една добра дума не казва за общото ни правителство, само критики, каза Атанасов. Уточни, че ще каже това на Борисов и на 4 очи. Аз разбирам, че предстоят преговори и започват атаки, но това не е продуктивно.