Новини Реакция

БЗС категорично не подкрепя никаква форма на насилие в това число и домашно

   
БЗС категорично не подкрепя никаква форма на насилие в това число и домашно

След заформилия се скандал с домашно насилие около общинския съветник Павлин Стефанов за когото Efir2.bg писа, редакцията ни изпрати няколко въпроса и запитване за позиция до Българския зъболекарски съюз. Напомняме, че Стефанов е бил председател на Плевенска районна колегия на БЗС в периода 2017-2020 г.

Публикуваме отговора на БЗС без редакторска намеса:

„В отговор на постъпили от Вас въпроси относно случая за домашно насилие, станал обществено достояние поради факта, че д-р Павлин Стефанов е общински съветник в Общинския съвет на гр. Плевен и председател на Плевенска районна колегия в периода 2017-2020 г., Ви информирам за следното:

1. В офиса на УС на БЗС са постъпили писма и материали – медийни публикации свързани с д-р Павлин Стефанов.

2. Своевременно е сезирана Комисия по професионална етика на БЗС, като са представени на вниманието й всички медийни прояви в това число и отразяване на случая в централната новинарска емисия в 14:00 ч. на програма Хоризонт на БНР.

3. На предстоящия на 16.03.2024 г. (събота) УС на БЗС е включена точка в дневния ред, в която ще бъдат разгледани и анализирани всички обстоятелства относно този случай.

4. Съгласно Закона за съсловните организации на лекарите и на лекарите по дентална медицина и Кодекса за професионална етика на лекарите по дентална медицина ще бъдат предприети съответните действия.

5. УС на БЗС категорично не подкрепя никаква форма на насилие в това число и домашно, още повече упражнявано от лекари по дентална медицина заемали и заемащи ръководни длъжности, както и от всички редовни членове на БЗС.

С уважение:

Д-р Николай Шарков Д-р Борислав Миланов

Председател на УС на БЗС Главен секретар на УС на БЗС“

Ефир2 припомня на своите читатели, че Павлин Стефанов сключва споразумение с прокуратурата. То е публикувано на страницата на Районния съд и е окончателно.

От съдебния акт става ясно, че Стефанов разбира в какво е обвинен. Той се признава за виновен, разбира последиците от споразумението и е съгласен с тях. Общинският съветник заявява, че доброволно го е подписал в прокуратурата и декларира, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред.