Коментари

Тагарев обясни пред съда, че се е почувствал уплашен от заплашително съобщение

   
Тагарев обясни пред съда, че се е почувствал уплашен от заплашително съобщение

Министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев каза пред съда, че се е почувствал уплашен от изпратено му съобщение във фейсбук. Това той обясни пред районния съд в София по време на делото срещу Григор Димов.

След като получих съобщението, го показах на колегата си Елена Маркова и после докладвах на ГДБОП, за да направят проверка, каза министърът пред съда.

Той уточни че е разпитан от антимафиотите в сградата на Министерството на отбраната. Тагарев поясни, че друг път, когато е получавал заплахи, не е подавал сигнал в МВР.

Министърът посочи, че заплашителното съобщение съвпаднало с т.нар. Поход за мир, който в същите дни бил обявен.

На първото заседание по делото в края на ноември миналата година се оказа, че Димов не е получил в срок обвинителния акт и затова началото на процеса беше отложено. Освен това тогава и Тодор Тагарев не е бил редовно уведомен.

Прокуратурата даде на съд Димов за това, че на 4 юли изпрати на министъра на отбраната заплашително съобщение на личния си профил във фейсбук. По случая беше образувано досъдебно производство, предаде БТА. В хода на разследването бяха разпитани свидетели, направени бяха експертизи и бе установено, че профилът в социалната мрежа, от който е изпратена заканата, е създаден и използван от Димов. На 19 юли Софийският районен съд пусна от ареста срещу подписка Григор Димов.